Kolds Stenhuggeri

Gravsten

Valg af gravsten

Hos Kolds Stenhuggeri udfører vi personlige gravsten, og opstiller dem på kirkegårdene i Nordsjælland. Vi tager en dialog med dig, hvor vi sammen finder en løsning på stenen og inskriptionen.

gravsten med inskription på kirkegård i Nordsjælland

Plænesten

Plænesten ligger plant med jorden i en fælles græsplæne på kirkegården. Med denne type af gravsten undgås vedligeholdelse af selve gravstedet.

gravsten til urnegravsted i Nordsjælland

Sten til urnegravsted

Urnesten opstilles på et urnegravsted, som er et mindre gravsted på ca. 1x1 meter. Gravstedet er beregnet til nedsættelse af urner.

Hvordan vælger du den rette gravsten?

Der er mange overvejelser der spiller ind i forbindelse med valg af gravsten. Jeg tilbyder både natursten og granit med rå eller polerede overflader. Derfor tager jeg meget gerne en personlig dialog med dig ude på kirkegården, hvor vi sammen finder frem til den rette løsning.

 Gravstenens pris afhænger af flere forskellige faktorer – herunder; stentype, størrelse, antallet af tegn i inskriptionen og eventuel dekoration.

Hvad skal der stå på gravstenen?

Når valget af gravstenen er foretaget, skal der vælges en inskription. Vi taler om hvad du/I synes der skal stå på stenen, og har i specielle ønsker, er det selvfølgeligt meget velkomment.

gravsten i Nordsjælland med kort inskription

Kort inskription

Der er intet rigtigt eller forkert i forhold til valg af inskription. Ovenfor ses en almindelig kort inskription i en plænesten.

urnesten med lang inskription på kirkegård i Nordsjælland

Længere inskription

Man kan også vælge en længere inskription. Her er der mulighed for at angive et citat, en hilsen, et budskab eller lignende.

Hvad skal man være opmærksom på?

Når vi er kommet frem til hvad der skal stå på gravstenen, skal der vælges skrifttype og farve. Her skal man være opmærksom på, at alle farver ikke går til alle stentyper. 

Dette skal vi nok tage en dialog om, så vi undgår at inskriptionen kommer til at fremstå utydelig.

Udførelse, levering og opstilling

Når valg af sten og inskription er truffet, går jeg i gang med at udarbejde gravstenen. Når den er færdig, kører jeg efter aftale ud på kirkegården og opstiller den i plænen eller på gravstedet.

udførelse og levering af gravsten i nordsjælland

Udførelse og levering

Jeg udarbejder stenen på værkstedet, og aftaler med dig og kirkegårdslederen, hvornår jeg skal opstille den.

Udlægning og opstilling af gravsten på kirkegård

Udlægning og opstilling på kirkegården

Når gravstenen er udarbejdet, leverer og udlægger/opstiller jeg stenen i plænen eller på gravstedet.

Tilbyder vi opstilling af gravsten på din kirkegård?

Vi leverer og opstiller gravsten på alle kirkegårdene i Nordsjælland. Nivå, Humlebæk, Hørsholm, Egebæksvang og Asminderød Kirkegård, er et udsnit af de kirkegårde vi næsten dagligt besøger.

Ekstra navn på gravsten

Når jeg er i dialog med dig, vil jeg spørge ind til, om der ønskes plads til en tilføjelse på gravstenen. I så fald, sørger jeg for, at der vil være plads til et navn mere på  stenen, når jeg udarbejder inskriptionen. 

Jeg tilbyder naturligvis også at tilføje den anden inskription, når tiden er inde til dette. I den forbindelse sørger jeg også for afhentning og genopstilling af stenen på gravstedet eller i plænen.

Tilføjelse af inskription

Priser på gravsten

Prisen på gravsten afhænger af flere forskellige ting – herunder; størrelse på stenen, stentype, antallet af tegn i inskriptionen samt eventuel dekoration. Skriv en mail til kolds@mail.dk, eller ring til mig på 31 19 43 11 – så vil jeg hjælpe dig hurtigst muligt.

Jeg tilbyder også renovering af gravsten, og aftaler gerne et møde med dig på en af kirkegårdene i Nordsjælland.

Grundet restaureringsarbejde for Slots- og Kulturstyrelsen, har jeg desværre ikke mulighed for, at levere gravsten i øjeblikket.

X