Kolds Stenhuggeri

Renovering af gravsten

Kolds Stenhuggeri tilbyder renovering af gravsten. Jeg afhenter stenen, og kører den til værkstedet, hvor den vil blive behandlet. Når stenen er færdigrenoveret, leverer og opstiller jeg stenen på kirkegården igen.

Afhentning på kirkegården

Afrensning og rengøring

Opmaling af tegn

Levering og opstilling

Renovering af gravsten i Nordsjælland, afhentning

Afhentning af gravsten på kirkegården

Når du bestiller renovering af gravsten, kører jeg først og fremmest ud og afhenter stenen på kirkegården. Ved hjælp af stropper løftes den med kran op på ladet af min bil, og køres til værkstedet i Humlebæk.

Afrensning og rengøring af overfladen

Når stenen ankommer til værkstedet, bliver den bænket op og renset. Gennem årene kan der sætte sig enormt meget snavs samt alger på gravstenen, og tegnene kan i nogle tilfælde blive meget utydelige. Ved hjælp af højtryksrensning og de rigtige rensemidler, kan jeg få stenen til igen at fremstå pæn og nydelig. 

Renovering af gravsten i Nordsjælland, opmaling

Opmaling af bogstaver og tegn på stenen

Når stenen er blevet renset og tørret, påbegyndes opmalingsarbejdet. Vi fjerner først resterne af den gamle maling, for derefter at tilføre den nye maling. Jeg benytter altid maling af højeste kvalitet, beregnet til formålet, således at malingen holder i så mange år som muligt.

Levering og genopstilling på kirkegården

Når alle led i renoveringsprocessen er gennemført, bliver bilen læsset, og stenen bragt tilbage til kirkegården. Når en gravsten ligger i plænen eller på gravstedet, er det vigtigt at den er udlagt og opstillet på den rigtige måde. Ellers vil stenen hurtigt komme til at stå eller ligge skævt på gravstedet eller i plænen. Jeg udfører arbejdet efter de rette metoder, og efter de faglige standarder – på den måde vil der gå længst muligt tid inden stenen igen skal rettes op.

Renovering af gravsten i Nordsjælland, levering og opstilling

Ønsker du renovering af en gravsten?

Jeg står klar til at tage imod din forespørgsel, eller besvare dine spørgsmål. Skriv en mail, eller giv mig et kald – så vil jeg hjælpe dig hurtigst muligt. Jeg udfører også alle typer af gravsten, og aftaler gerne et møde på en af kirkegårdene i Nordsjælland.

Grundet restaureringsarbejde for Slots- og Kulturstyrelsen, har jeg desværre ikke mulighed for, at levere gravsten i øjeblikket.

X